Po ulicah Središča ob Dravi je potekal dirkaški spektakel

https://www.prlekija-on.net/lokalno/21195/po-ulicah-sredisca-ob-dravi-je-potekal-dirkaski-spektakel.html

Letos je bil tekmovalni del sestavljen iz dirk tekmovalnih razredov v razponu od 60 do 1200 ccm ter kategorije sidecar. Dirke so se točkovale tudi za državno motociklistično prvenstvo Hrvaške, tekmovalo pa je kar 92 voznikov.

Sekcija Avto moto šport Društva starih vozil Središče ob Dravi je v sodelovanju z Avto moto zvezo Slovenije (AMZS), ta konec tedna organizirala že 4. mednarodno pozivno dirko starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2019 Središče ob Dravi, ki je edina tovrstna licencirana ulična moto dirka v Sloveniji. Športna zgodba traja od leta 2013, ko je bil s paradno dirko izpeljan prvi poskus oživitve tradicije motociklističnega dirkanja v Središču ob Dravi od 60. let prejšnjega stoletja. Po petih letih svojega obstoja je dirka Slovenija Classic TT dandanes znana na državni ravni in velja za eno najatraktivnejših dirk klasičnih dirkalnih motociklov.

V tem kontekstu je letošnja prireditev bila obeležena kot Velika nagrada Središča ob Dravi in je letos prvič potekala tudi v sodelovanju s Hrvatskim Motociklističkim Savezom (HMS) in se je točkovala tudi za državno motociklistično prvenstvo Hrvaške.

Letos je bil tekmovalni del sestavljen iz dirk tekmovalnih razredov v razponu od 60 do 1200 ccm ter kategorije sidecar. V soboto so za tekmovalne razrede potekali prosti treningi, v nedeljo pa so potekali treningi in kvalifikacije ter uradna otvoritev s hrvaško in slovensko himno, nato pa dirke. Dirko sta odprla predsednik društva Franc Škrjanec in župan Občine Središče ob Dravi Jurij Borko.

Uradni program je dopolnil tudi zanimiv in pester spremljevalni program (stunt show Roka Bagoroša, zanimivi predvozniki, bike wash, promo dirke Vintage itd).

Osrednje prizorišče je bilo na Trgu talcev pred stavbo Občine Središče ob Dravi, vožnje motociklov pa so potekale po ulicah Središča ob Dravi (Slovenska-Modrinjakova-Bercetova-Trška-Trg talcev). Letos je tekmovalo kar 92 voznikov.

Objavljamo nekaj fotografij in video iz nedeljskega dogajanja, podelitev pokalov in vse rezultate pa bomo objavili v naslednjih dneh.